Tandarts directeur

Eduardo Jorge

Dit is Eduardo. Tandarts directeur van twee praktijken in Denekamp en Oldenzaal. Na een carrière van 2,5 jaar als tandarts in Portugal besloot hij in 2018 naar Nederland te vertrekken. Sindsdien wil hij niet meer anders. “De Nederlandse mentaliteit is goed, de vibe die hier hangt is fijn. Ik zie mezelf hier nog lang niet weggaan” aldus Eduardo.

Eduardo | Denteam Group

Samengevat

  • Sinds 2018 in Nederland
  • Tandarts directeur
  • Specialisatie implantologie
  • Carrière maken
  • Blijven leren
  • Uitdaging en afwisseling

Kun je iets vertellen over je carrière tot nu toe?

“Jazeker. Ik ben in 2018 naar Nederland verhuisd. Tijdens mijn studie kreeg ik al informatie over werken in andere landen. In Portugal zijn de kansen voor jonge tandartsen anders. Heb je geen tandarts in je familie? Dan kom je niet zomaar bij een topkliniek binnen. Overigens heb ik wel gewerkt als tandarts in Portugal. Maar na 2,5 jaar merkte ik echt dat ik meer uitdaging nodig had. Zowel op werkgebied als op privévlak.”

Wat leuk! En waarom koos je voor Nederland?

“Ik had al langer het idee om naar het buitenland te vertrekken als mijn professionele perspectieven als tandarts in Portugal niet positiever zouden worden. De liefde voor Nederland werd aangewakkerd toen ik in 2007 met mijn ouders in Amsterdam was. Het was juni, de zon scheen en de mensen waren vriendelijk. Die positieve indruk is altijd gebleven. Toen ik een aantal jaren later besloot om hierheen te komen werd alles voor me geregeld. Van administratie tot een cursus Nederlands. Ik deed examen om mijn BIG registratie te halen en vervolgens ging ik aan de slag.” 

Hoe bevalt het in de praktijk waar je nu werkt?

“Super. Het team is kundig, de sfeer is goed en ik krijg volop mogelijkheden om me te blijven ontwikkelen. Zo heb ik de specialisatie implantologie succesvol gevolgd en afgerond. Na de opleiding werd ik begeleid door een ervaren collega tandarts. Daarna ging ik zelfstandig aan de slag. Nu voer ik elke maandagochtend specialistische behandelingen uit. Ik plaats implantaten (kunstwortels) in de kaak. Die implantaten groeien vast in het kaakbot en vormen een basis voor een kroon, brug of klikgebit.”

Hoe ziet je een gemiddelde werkdag eruit?

“Om 07.40 uur zit de eerste patiënt in de stoel. Ik doe controles en voer consulten met patiënten. Laatstgenoemde is vooral om behandelplannen uit te leggen. Rond 09.00 uur start ik met behandelingen. Denk hierbij aan vullingen, extracties, wortelkanaalbehandelingen, kronen/onlays en brugwerk. Rond 11:30 uur is het tijd voor de lunch en om 12:00 uur begin ik weer met bovenstaande behandelingen. Om half 3 wissel ik terug naar controles en consulten om over behandelplannen met de patiënten te bespreken. De dagen variëren, wat het leuk houdt. De agenda zit altijd vol, de protocollen worden door iedereen nageleefd en de patiënten komen op tijd. Dat maakt mijn werk echt nog beter.”

“Het team is kundig, de sfeer is goed en ik krijg volop mogelijkheden om me te blijven ontwikkelen.”

Eduardo Jorge
Tandarts directeur
Eduardo

Welke gebeurtenis tijdens je werk is je het meest bijgebleven? 

“Dat zijn er twee! Het eerste implantaat dat ik plaatste. Dat was een heel bijzonder moment voor mij. De behandeling verliep gelukkig heel goed. Het andere moment was toen ik werd uitgenodigd de klinische leiding van de kliniek over te nemen. Dit was een ontzettend mooie stap in mijn carrière.” 

Wat vind je het leukste aan je werk? 

“De afwisseling. Ik specialiseer me in implantologie, maar biedt diverse behandeloplossingen. Daarnaast denk ik als tandarts directeur na over zaken als protocollen, materialen en investeringen voor de praktijk. Ook beantwoord ik vragen van andere medewerkers over klinische en administratieve uitdagingen. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en wil dan ook graag dat alles goed loopt in de praktijk.” 

En hoe zie jij je carrière in de toekomst voor je?

“Goh, ik heb geen kristallen bol. Wel weet ik dat ik blijf werken als tandarts! Wellicht wil ik ooit mijn eigen praktijk, maar voorlopig nog niet hoor. Voor nu wil ik alle mogelijke kennis en ervaring opdoen in de rol die ik momenteel in de praktijk vervul. Dat gaat vast en zeker andere perspectieven openen voor mijn professionele carrière. Overigens droom ik er ook van om dicht bij zee te wonen. Den Haag lijkt me wel wat. Een leuke stad én het strand in de buurt.”

Natasha

Heb je nog vragen?

Je toekomstige collega's staan voor je klaar. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Neem nu contact op!